One Revolution Band // Vr 15 juli 18:00

Aboubacar Soumah (geboren in Guinee) is de inspirerende frontman van One Revolution Band. Met deze band brengt hij energieke dancehall en reggae op het podium. Aboubacar bracht in 2017 het album Calm Down uit, daarna volgde de track Happy met videoclip. In de jaren daarna bracht de band nog zo’n 15 door Aboubacar gecomponeerde songs op het podium, die nog op album moeten uitkomen.

‘Mijn levensgeschiedenis dwingt mij te zingen over rechtvaardigheid, loyaliteit aan elkaar, peace, maar ook over het leven in Afrika, armoede en vriendschap.’

De charismatische leadzanger met zijn professionele band speelde o.m. op Rastaplas on the move, Colours of Brussels, Afrikafestiva Nurnberg, the Magic Garden in London, Factory Festival, Randrock, Bogdike festival, Uitmarkt Emmen, Terrassenfestival Almere, Wereldfestival Diemen, Festival Kerkrade, Remind the Gap en vele andere festivals in binnen- en buitenland. In 2022 staan Rastaplas,  Bevrijdingsfestival Alkmaar en Reggae Madness Amsterdam onder andere op het programma.